28.11.12

Stephenie Meyerin viesti faneille

Photobucket
Pari viikkoa sitten, Breaking Dawn 2. promokaudella, Stephenieltä kysyttiin paljon asioista, joihin hän ei vielä voinut vastata, koska ei halunnut spoilata elokuvan loppua. Hän lupasi kirjoittaa sivuilleen vastauksen tiettyyn kysymykseen, kunhan kaikilla on ollut jo mahdollisuus nähdä elokuva. Jos siis et ole vielä nähnyt elokuvaa, niin lopeta lukeminen. Nyt. 

*Spoilereita*

Stephenieltä kysytään usein mitä mieltä hän oli elokuvan loppukäännekohdasta. Hänelle käänne ei ollut mitenkään yllättävä, koska se tavallaan oli jo kirjassa. Hurjia yksityiskohtia ei kirjassa ole, koska kirjan luemme Bellan näkökulmasta. Kirjassa kuitenkin sivulla 650 lukee seuraavaa:

"Aro tuijotti minua silmiin pitkän, kireän hetken. En tiennyt alkuunkaan, mitä hän etsi tai mitä löysi, mutta kun hän oli punninnut minua sen hetken verran, hänen ilmeensä muuttui jotenkin, suun ja silmien asento vaihtui hiukan, ja tiesin että hän oli tehnyt päätöksensä."

Aro kuvittelee mielessään mahdolliset lopputulokset taistelusta Culleneiden kanssa. Niin kuin näemme elokuvassa, Aro näkee taistelun olevan odotettua tasaisempi. Volturin tärkeimpien vampyyrien kuolema olisi liikaa - kuten hänen mahdollinen oma kuolemansa. Tämän johdosta Volturi joutui perääntymään.

Mytologiaa on hieman rikottu Alicen näyssä. Niin kuin monet ovatkin huomanneet. Mutta viihteen nimessä asiaa on katsottu läpi sormien. Stepheniellä oli muitakin ratkaisuja mielessä, mutta ne todettiin liian vaikeiksi valkokankaalle.

Stephenie myös kertoo, että jos hän itse olisi kirjoittanut lopputaistelun, niin hän olisi tehnyt sen erilailla. "Lähinnä olisin tappanut enemmän Culleneita. Volturi olisi voittanut taistelun, sillä lahjakkaat vampyyrit olisivat poissa pelistä, ja lopulta taistelu olisi kiinni raa'asta voimasta. Volturilla on enemmän sotilaita ja kokemusta. Tietenkään Edward ei olisi voinut kuolla, silloin kohtaus olisi ollut liian selvä arvata näyksi. Olin katsomassa elokuvan parissa näytöksessä ja reaktiot, jotka kuulin olivat helpottuneita ja innokkaita näyn päätteeksi. Kiitokset Bill Condonille hänen luomastaan täydellisestä tunnereaktiosta. Hän pelaa sydänjuurillamme kuin virtuoosi."

"Oli todella mahtavaa viettää aikaa fanien kanssa BD2-tapahtumissa, ja katsoa ensi-iltaa niin monien kanssa. Se oli parhainta, jota olen kokenut Twilight-elokuvissa, ja täydellinen päätös henkilökohtaiselle Twilight-kokemukselle. Toivon, että nautitte elokuvasta. Te lukijat ja elokuvien katselijat, olette syy jonka takia 10-vuotinen Twilight-matkani on ollut uskomatonta ja mahtavaa, kiitos siitä. Toivottavasti näen teitä myös maaliskuussa (häpeilemätön The Host mainostus), koska olisi surullista jos suhteeni teihin lukijoihin loppuisi myöskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti